Política
Aurora Madaula a la sala de premsa
Foto: Aurora Madaula a la sala de premsa | Europa Press
Cas Borràs

Junts reclama a la Mesa restituir Borràs com a presidenta del Parlament

Temps de lectura: 2 minuts
Aurora Madaula a la sala de premsa
Foto: Aurora Madaula a la sala de premsa | Europa Press

El grup parlamentari de Junts ha reclamat a la mesa del Parlament restituir Laura Borràs com a presidenta de la cambra catalana.

Per què és important? Junts és l'única formació del Parlament que segueix donant suport a Borràs i que reclama que segueixi sent presidenta.

Al detall: Aurora Madaula, secretària segona del Parlament, ha registrat un escrit a la Mesa on sol·licita l'adopció d'un nou acord que deixi "sense efecte" l'acord pel qual Borràs va quedar suspesa de drets i deures com a presidenta de la cambra.

Junts a la Mesa del Parlament by Redacció Principal on Scribd

Què han dit? Des de la sala de premsa del Parlament, Madaula acompanyada del diputat Jaume Alonso Cuevillas han argumentat que es "vulneren els drets" de Borràs en no ser restituïda com a presidenta.

  • En aquest sentit, Madaula ha reiterat que Borràs és una víctima d'una persecució política, el que ha definit com a lawfare "i la sentència així ho avala".

En profunditat: El document registrat per Junts demana adoptar un nou acord que deixi sense efecte el que va adoptar la Mesa per suspendre Borràs de la presidència i ho reclamen "davant la imprecisió i poca concreció del redactat de l'article aplicat en referència als suposats delictes vinculats a la corrupció".

  • De l'escrit es desprèn: "La sentència deixa clar que en cap cas hi ha hagut perjudici econòmic per a l’administració".
  • "La sentència referenciada ha quedat clar que no hi ha hagut perjudici per a l’administració i el fet que la seva aplicació vulnera drets fonamentals com el dret a la presumpció d’innocència, el dret a la participació i representació política i el principi de seguretat jurídica", diu el document.
Categoria: Política